onsdag 14 januari 2009

Ridhuset och skakig transportfärd

Idag var jag och Bella iväg till ridhuset. Först tog det lååång tid att få Rasmus in i transporten. Men till slut så ...
När vi kom fram stod det någon utanför ridhuset och lät med någon maskin vilket gjorde att båda hästarna blev lite rädda och på tårna, redan inne i trp. Eftersom Rasmus har in i norden bråttom när han ska ut så måste man vara jättesnabb med bakbommen, att ta bort den. Vilket jag var och han kom ut utan allt för mycket bök. Så tar jag bort Suddens bakbom och flyttar mig. Han fastnade i något med frambenen/hovarna (vi vet inte i vad) och håller på och går omkull inne i trp. När han då försöker ta sig upp igen låter det ju en del om trp vilket får Rasmus att dra som en avlöning med mig hängandes efter som en rem. Han stannade så fort det slutat låta om Sudden inne i trp. När Sudden kommit på fötter igen så står han helt stilla tills Bella säger åt honom att backa - vilken häst man har :-). Och då gick det bra att komma ut, fast han hade lite bråttom.

Sedan hade vi en otroligt nyttig, rolig och jobbig ridtur inne i ridhuset.
När vi sedan skulle hem tänkte både jag och Bella att hur ska det nu gå och kommer någon av dem ens att tänka tanken att gå in igen. Sudden går bara raka vägen in utan att ens tveka. Och för Rasmus gick det också bättre än på vägen dit. Duktiga hästar vi har :-)

2 kommentarer:

Linn sa...

Obehagligt med transporter. Vilken tur att det gick bra och att hästarna var så fina och skötte sig på hemvägen. :)

Anonym sa...

Skönt att det bra! Ja, det gäller att ta det varligt med hästar..
Tack då länkar jag:) Självklart får du länka till mig med... Skall bli trevligt att följa ert hästliv!
Tack också för tipset med Lumene, skall kolla in det.
Ha en fin dag:D