tisdag 1 maj 2007

Det satt i knäna

I måndags kom en equiterapeut och tittade på Sudden. Hon konstaterade att hans hö framknä inte är bra, båda fram är dåliga men främst hö. Han har muskelspänningar i rygg och rumpa och framför allt i halsen men hon trodde att det mesta kom från knäna. Så nu är det värmelera, värmeliniment och massage som gäller i två veckor. Under den tiden är det ridning utan sadel, aktiv skritt och lite trav. Det känns så där kan jag säga. Men det är bra att vi upptäckte detta nu och inte om ett år när det kanske inte går att göra något åt.

Hon kollade honom i både skritt och trav, på rakt och böjt spår. Inga problem. Sedan gjorde hon ett lite snällare böjprov och så fick jag springa med honom på rakt spår. Jag tom hörde att han var halt på höger fram.

Men jag hade känt mig vid gott mod om det inte hade varit för att jag det är så himla svårt att få tag i värmelera. Jag har ringt runt till massor av ställen idag men inget ställe hade det. I morgon ska jag ringa några ställen till och om jag inget hittar så får jag väl tåla mig tills de har fått in på Eko. Fast det känns som man vill komma igång med behandlingen på engång!!

1 kommentar:

VildeKaja sa...

Urk, jag vet precis hur det där känns. Sedan går man omkring med en massa dåligt samvete för allt man kanske borde göra, eller inte borde ha gjort.
Hoppas du har tur med värmeleran, vet själv hur svårt det var att få tag i. Använder den VÄLDIGT sparsamt. Den är dock SUVVO (testade den själv när jag hade ryggskott.. =)
Håller tummarna för er..