onsdag 27 augusti 2008

Händer mycket

På hästfronten har det hänt en del sedan sist kan man säga. Till att börja med hade vi ju hemmatävling med varierande resultat ... kan man säga. Camilla och Sud skötte sig strålande, de startade båda hoppklasserna och dressyren. I både hoppning och dressyr kom Camilla tvåa :-)
För Emma gick det sämre. I den första hoppklassen, som var en CL, larvade sig Rasmus. Han tittade på nästan alla hinder och vägrade på några och på vattenmattan hoppade både bakåt och åt sidan samtidigt så Emma åkte av. Så i nästa klass var hon lite osäker och fick ett stopp på just vattenmattan. Det fåniga är att dem har hoppat vattenmatta massor med gånger och han har aldrig ens titta på dem förrut. Vi har märkt att han har dåliga tävlings"nerver" - kraken. I dressyren gick det inte så bra heller. Emma gjorde verkligen vad hon skulle och kämpade på superbra med vad hjälper det när man har en häst som knappt lyfter på benen och går framåt.

Efter tävlingen och efter att Emma hade varit iväg och ridit på lite andra hästar under sommaren så kom vi fram till att Rasmus inte är rätt häst för Emma. Så nu har vi sålt honom till en tjej i stallet. När det var klart började den mödosamma resan att försöka hitta en ny ponny till Emma som passar henne bättre. Till att börja med så valde vi att leta enbart efter b-ponny. Hon är trots allt liten till växten och inte så gammal. Det andra vi bestämde oss för att var att inte åka så långt, inte längre än två timmar med bil. Det tredje vi bestämde oss för var att hitta en ponny med LAGOM tempo ... hihi inte så lätt.

Vi föll båda två för den första, Kakan och det blev också den. Söndagen den 17 augusti åkte vi till Hallstavik och hämtade honom. Han gick snällt på transporten och stod där så snällt hela vägen hem. I boxen är han lite sur men så är han bara åtta och vi är hans 6:e ägare. Klart då att man inte riktigt har hunnit lära sig att få förtroende så fort. Emma och han har jätteroligt tillsammans. Det går strålande bra och vi är jättenöjda. Nu på lörd och sönd åker både Kakan och Sudden på hoppträning hos Jenny på Bröta. Det ska bli så kul och lärorikt.

Inga kommentarer: